Over ons

We zijn een kleine vereniging met 15 leden, waarvan het grootste aantal, actief schiet.

Twee keer per week wordt er in ons eigen clublokaal getraind. De jeugd schiet op 1x per week op de donderdag avond van 19.30u tot ong. 20.30u. De senioren schieten de dinsdag en donderdag avond vanaf 20.00uur tot ongeveer 23.00uur.

Onze vereniging is lid van de limburgse handboogbond "Gezellig Samenzijn" ( www.gezelligsamenzijn.nl ). De competitie van deze bond vindt plaats in de maanden mei tot en met september. Er worden in mei, juni en juli 5 bondswedstrijden georganiseerd, waar door de verenigingen aan 3 wedstrijden veplicht mee moet worden gedaan. Aan de hand van deze uitslagen, worden er korpskampioenschappen en persoonlijke kampioenschappen georganiseerd. Meer over deze wedstrijden kunt u terug vinden op de site van "Gezellig Samenzijn"( www.gezelligsamenzijn.nl ).

In de resterende maanden worden er vriendschappelijke toernooien door diverse verenigingen georganiseerd, waar we ons zo veel mogelijk voor aan melden, zodat we toch regelmatig wedstrijden kunnen schieten.

Elk jaar organiseren we in oktober ons Ligteveldtoernooi. Alle handboogverenigingen kunnen zich hier voor inschrijven. Er wordt in verschillende catagorien geschoten. We schieten volgens het regelement van onze bond. Meer hierover kunt u vinden op bovengenoemde site.

Ook organiseren we met diverse verenigingen in de buurt, vriendschappelijke wedstrijden, waar vooral gezelligheid bij voorop staat.

Ondanks dat wij een kleine vereniging zijn, worden er zeer goede resultaten geboekt. De laatste jaren hebben beide hoogste zestallen, diverse malen op het podium van de bondskampioenschappen gestaan. Maar ook op persoonlijk gebied, worden er regelmatig prijzen in de wacht gesleept. Meer hierover is terug te vinden bij het tabblad uitslagen en op de site van diverse verenigingen en de handboogbond.

In onze mooie accomodatie, is het voor verenigingen, mogelijk om een keer kennis komen te maken met de handboogsport. Dit in de vorm van een verenigingsavond of middag. Meer hierover kunt u bevragen bij dhr. F. Peeters ( ferpeeters@hotmail.com ) of via het contactformulier op deze site.

Het gebouw waar we schieten, is met eigen handen van leden van de grond af opgebouwd, waar we dan ook ontzettend trots op mogen zijn. We zijn een van de weinige verenigingen die een eigen clublokaal hebben. Veel verenigingen schieten in een sporthal of bij een cafe/zaal.